Dirigent Bastiaan Uijl

Studie

Dirigent Bastiaan Uijl (1979) begon in 2007 met zijn studie directie aan het conservatorium van Amsterdam bij Jan Schut met als bijvakken klarinet, hoorn, zang en slagwerk. Na een succesvol bachelor examen in 2011 vervolgde hij zijn studie in de masterfase bij Jan Cober aan het conservatorium van Maastricht welke hij in september 2013 afrondde met het militair orkest: La Musique Militaire Grand Ducale Luxembourg.

Gedurende zijn studie nam hij deel aan masterclasses van o.a. Lucas Vis (i.s.m. CVA-Brass), Johan de Meij en Luc Vertommen. Voor zijn symfonische repertoire krijgt hij coaching van dirigent Bas Pollard.

2010 – 2013

Bastiaan dirigeerde in opdracht van productiemaatschappij Comrad de tv-commercial van Radio 4, was in januari 2010 gastdirigent bij het Creaorkest uit Amsterdam met werken van Borodin, Debussy, Dvorak en Strauss. In najaar van 2011 en de zomer van 2012 organiseerde en dirigeerde hij twee orkestprojecten, waaronder zijn bachelor eindexamen, aan het conservatorium van Amsterdam met Maarten Lowel (Trombone) en Madieke Marjon (mezzosopraan) als solisten. Tevens leidde hij dat jaar, in opdracht van het Amstelmeer scholengemeenschap, de musicalproductie “The Wiz in Noord” in het Muziekgebouw aan het IJ.

In het voorjaar van 2013 was Bastiaan als gastdirigent verbonden aan Groupe Dixx in een serie kinderconcerten met L’Histoire de Babar van Francis Poulenc met verteller Kees van Lier.

2014 – Heden

In 2014 organiseerde hij wederom twee orkestprojecten: het Winterconcert 2014 in de Nassaukerk met een project symfonieorkest, waarmee hij Schuberts vijfde symfonie speelde en een aantal semi-geensceneerde opera scenes met mezzo-sopraan Madieke Marjon en tenor Erik Slik. In het najaar organiseerde en dirigeerde hij in opdracht van Casper van Hesteren een programma voor blazers en zang: Hij bracht de Gran Partita van Mozart gecombineerd met werk van Respighi en Shostakovitch.

Bastiaan remplaceert als dirigent en repetitor bij diverse gezelschappen, zowel blaas- als symfonieorkesten. Momenteel dirigeert hij het studieorkest van Crescendo Baarn, het harmonieorkest van O.Z.O.D. uit Tricht en Politie Harmonievereniging Hermandad Rotterdam.

adminDirigent